Przejdź do głównej zawartości

Stojak pod magazyn energii


Magazyn energii powinien znajdować się w odpowiednim pomieszczeniu. Oprócz tego powinien być zamontowany na odpowiednim stojaku. Stojak musi zapewnić mu odpowiednią wentylację co zmniejszy nagrzewanie się magazynu. Temperatura pracy ma wpływ na bezpieczeństwo i długość pracy magazynu. Ja wykonałem stojak z profili stalowych 30x20x3 konstrukcja jest stabilna i zapewnia dobre warunki użytkowania. Zapraszam na film.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jaki palnik gazowy na kartusze?

Palnik gazowy może służyć do wielu prac. Ja używam go do lutowania rur miedzianych. Czasami opalam różnego typu elementy. Zdarza się że podgrzewam przy jego pomocy zapieczone śruby abym mógł je odkręcić. Przed założeniem palnika na kartusz sprawdzam jaki jest stan techniczny palnika i kartusza. Zakręcam zawór na palniku nakręcam kartusz. Palnik jest gotowy do użycia. Aby zapalić palnik otwieram nieznacznie zawór gazowy jeśli palnik jest wyposażony w zapalarkę naciskam ją aż pojawi się płomień. Jeśli palnik nie posiada zapalarki używam do zapalania zapalniczki. Reguluję moc palnika. Po wykonanej pracy zakręcam zawór palnik gaśnie. Zdejmuję palnik z kartusza i przechowuje w suchym chłodnym dobrze wentylowanym pomieszczeniu.

Błąd E18 pralka BOSCH nie odpompowuje wody.

Błąd E18 w pralkach BOSCH może oznaczać Zagięty albo zatkany wąż odpływowy, zablokowanie pompy odpływowej. Jeśli pralka ma już trochę lat może oznaczać zużycie pompy odpływowej. W tym przypadku trzeba zakupić odpowiednie części pasujące do pralki w której wystąpił ten błąd.

Zapas jedzenia na 35 dni.

Robienie zapasów jedzenia ma wiele korzyści, zwłaszcza w nieprzewidywalnych sytuacjach. Przede wszystkim daje poczucie bezpieczeństwa, szczególnie w obliczu kryzysów, takich jak awarie prądu, katastrofy naturalne, gdy trudno jest wyjść z domu na zakupy. Dla osób mieszkających w odległych miejscach, zwłaszcza w trudnych warunkach zimowych, posiadanie zapasów może być niezbędne, gdy sklepy są trudniej dostępne. Również w sytuacji choroby lub odizolowania zapas jedzenia pozwala na spokojne przetrwanie trudnego okresu. Dodatkowo, odpowiednie przechowywanie produktów, takich jak mrożenie czy konserwowanie, minimalizuje marnowanie żywności i pozwala cieszyć się nią przez dłuższy czas.