Przejdź do głównej zawartości

Montaż kabiny prysznicowej.


Montaż kabiny prysznicowej jest średnio trudny. Na samym początku trzeba dobrze przemyśleć jak będzie stała kabina prysznicowa. Uwzględnić otwór pod drzwi. Rozmiar kabiny trzeba dopasować do rozmiarów łazienki i wielkości osób które będą brały prysznic. W moim przypadku jest to prysznic kwadratowy z otwieranymi drzwiami. Rozmiar to 100x100 Po zamontowaniu rozmiar wewnątrz jest troszkę mniejszy niż 100 cm.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Jaki palnik gazowy na kartusze?

Palnik gazowy może służyć do wielu prac. Ja używam go do lutowania rur miedzianych. Czasami opalam różnego typu elementy. Zdarza się że podgrzewam przy jego pomocy zapieczone śruby abym mógł je odkręcić. Przed założeniem palnika na kartusz sprawdzam jaki jest stan techniczny palnika i kartusza. Zakręcam zawór na palniku nakręcam kartusz. Palnik jest gotowy do użycia. Aby zapalić palnik otwieram nieznacznie zawór gazowy jeśli palnik jest wyposażony w zapalarkę naciskam ją aż pojawi się płomień. Jeśli palnik nie posiada zapalarki używam do zapalania zapalniczki. Reguluję moc palnika. Po wykonanej pracy zakręcam zawór palnik gaśnie. Zdejmuję palnik z kartusza i przechowuje w suchym chłodnym dobrze wentylowanym pomieszczeniu.

Błąd E18 pralka BOSCH nie odpompowuje wody.

Błąd E18 w pralkach BOSCH może oznaczać Zagięty albo zatkany wąż odpływowy, zablokowanie pompy odpływowej. Jeśli pralka ma już trochę lat może oznaczać zużycie pompy odpływowej. W tym przypadku trzeba zakupić odpowiednie części pasujące do pralki w której wystąpił ten błąd.

Zapas jedzenia na 35 dni.

Robienie zapasów jedzenia ma wiele korzyści, zwłaszcza w nieprzewidywalnych sytuacjach. Przede wszystkim daje poczucie bezpieczeństwa, szczególnie w obliczu kryzysów, takich jak awarie prądu, katastrofy naturalne, gdy trudno jest wyjść z domu na zakupy. Dla osób mieszkających w odległych miejscach, zwłaszcza w trudnych warunkach zimowych, posiadanie zapasów może być niezbędne, gdy sklepy są trudniej dostępne. Również w sytuacji choroby lub odizolowania zapas jedzenia pozwala na spokojne przetrwanie trudnego okresu. Dodatkowo, odpowiednie przechowywanie produktów, takich jak mrożenie czy konserwowanie, minimalizuje marnowanie żywności i pozwala cieszyć się nią przez dłuższy czas.